OMDAT HET LEVEN LEUK MAG ZIJN!

VR Honk- en Softbal Trainingen: Een Home Run voor Flying Petrels

VR Honk- en Softbal Trainingen: Een Home Run voor Flying Petrels

In de wereld van honk- en softbal is constante verbetering de sleutel tot succes. Van januari 2023 tot maart 2023 heeft Leeflang Virtual Sports VR pilottrainingen georganiseerd voor de Flying Petrels om de prestaties van 90 honk- en softballers te verbeteren. Leeflang Virtual Sports gebruikten bij de trainingen WIN Reality. Deze VR-game wordt omarmd door topcollege-teams in de VS en zelfs enkele MLB-sterren, zoals de National League MVP van 2023, Paul Goldschmidt.

VR honk- en softbal training

Een Nieuwe Dimensie in Training

VR-training is de nieuwste revolutie in de sportwereld. De Flying Petrels hebben deze technologie omarmd om hun spelers te laten groeien en bloeien. Door middel van WIN Reality kregen spelers de kans om te trainen in een virtuele omgeving die zo realistisch aanvoelt dat het lijkt alsof ze echt op het veld staan. Dit gaf hen de mogelijkheid om herhaaldelijk situaties te oefenen, hun reactietijden te versnellen en hun besluitvormingsvaardigheden te verbeteren.

Amerikaanse Grootheid voor de Flying Petrels

De keuze voor WIN Reality was geen toevalstreffer. Deze VR-game wordt gebruikt door enkele van de beste college-teams in Amerika en heeft zelfs de aandacht getrokken van MLB-sterren zoals Paul Goldschmidt. Deze erkenning getuigt van de effectiviteit en de potentie van WIN Reality om spelers te helpen hun vaardigheden aan te scherpen.

Verrijkende Training met SportsimproVR

Naast WIN Reality is er ook gebruik gemaakt van de VR honk- en softbal game van SportsimproVR. Deze Nederlandse ontwikkelaar richt zich op VR sportgames. Hun game legt de nadruk op slaantechnieken en bevat fielding-oefeningen die WIN Reality niet biedt. Dit heeft de spelers waardevolle aanvullende trainingsmogelijkheden geboden.

Meetbare Resultaten VR Honk- en Softbal Trainingen

Na afloop van de pilottrainingen heeft Leeflang Virtual Sports de resultaten zorgvuldig geëvalueerd en de cijfers spreken voor zich. Spelers vertoonden aanzienlijke verbeteringen in verschillende aspecten van hun spel. Slaan, vangen, werpen en besluitvorming werden allemaal naar een hoger niveau getild. Het was niet alleen de individuele spelers die zich verbeterden; ook de teamprestaties zagen een opmerkelijke stijging.

2022 na 6 wedstrijden (zonder VR trainingen)2023 na 6 wedstrijden (met VR trainingen
Punten gescoord22Punten gescoord55
Honkslagen45Honkslagen79
Homeruns0Homeruns4
Teamslaggemiddelde0.236Teamslaggemiddelde0.364
Statistieken Flying Petrels Senioren Heren 1

Conclusie

Kortom de VR-honk- en softbal trainingen van januari tot maart 2023 hebben bewezen waardevol te zijn geweest. Met WIN Reality uit Amerika hebben de spelers en teams hun vaardigheden naar nieuwe hoogten gebracht. Deze innovatieve benadering van training heeft de Flying Petrels een voorsprong gegeven die hen kan helpen op het veld. De toekomst van honk- en softbaltraining is hier, en de Flying Petrels zijn er klaar voor om te schitteren.

LEES MEER

×

Hi!

Wij helpen je graag verder klik op ons onderstaande logo.

× Hoe kan ik je helpen?