OMDAT HET LEVEN LEUK MAG ZIJN!

Top 25 beste VR-Fitnessgames

Top 25 beste VR-Fitnessgames

Onze lijst van de top 25 beste VR-fitnessgames zal je helpen plezier te hebben terwijl je de kilo’s eraf zweet!

Audica

Best VR Fitness Games 2019

Credit aan: Harmonix

Ontwikkeld door ritmespel-specialisten Harmonix, mengt Audica muziek en eerstepersoonsschieten samen. Met een soundtrack gevuld met 33 leuke nummers wisselen spelers af tussen het gebruiken van blauwe en oranje geweren om doelen van dezelfde kleur neer te schieten. Natuurlijk moet je dat doen terwijl je ook op het ritme van de muziek blijft. De echte training komt van het spelen op de expertmoeilijkheidsgraad, omdat het een behoorlijk intense ervaring biedt. Het is een fantastische armsessie en een geweldige tijd in VR, en aangepaste beatmap-modding betekent dat er geen tekort is aan herspeelbaarheid.

Audica heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met wandelen door het VR Institute of Health and Exercise.

Audio Trip

Best VR Fitness Games 2019

Credit aan: Kinemotik Studios

Er zijn veel geweldige dansgames in VR, en Audio Trip is een van de beste. Dit snelstromende ritmespel laat spelers hun hele lichaam bewegen om obstakels te ontwijken, drums te raken, edelstenen te vangen en linten te berijden. Wat deze training nog beter maakt, is de geweldige nummerselectie, met hoogwaardige artiesten zoals dubstep-iconen Skrillex & Deadmau5, Lady Gaga en Zedd.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise.

Beat Saber

Beat Saber

Credit aan: Beat Games

Hoewel Beat Saber waarschijnlijk geen introductie nodig heeft omdat het een van de populairste titels in VR is geworden, zullen we het toch nog een keer introduceren voor onze lijst met de beste VR-fitnessgame. Het fantastische ritmespel van Beat Games laat de speler twee katana-stralen gebruiken om beats in specifieke richtingen te snijden en aanstormende muren te ontwijken. Het is een complete knaller.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise

Blade and Sorcery

Best VR Fitness Games 2019

Credit aan: WarpFrog

Hoewel Blade and Sorcery niet de titel is waar je traditioneel aan denkt als je aan de beste VR-fitnessgames denkt, is het een favoriet van veel gamers voor een training. Zoals je kunt verwachten van zijn arena-vechtmotief, is dit een behoorlijk intensieve titel omdat spelers allerlei wapens zwaaien en gooien naar hun tegenstanders. Het is voornamelijk een armsessie en vereist geen squats, maar degenen met ruimte kunnen springen en aanvallen vanuit verschillende hoeken. Uiteindelijk is de door WarpFrog ontwikkelde titel een geweldige mix van traditioneel gamen en fitness.

BoxVR

Best VR Fitness Games 2019

Credit aan: FitXR

Je kunt geen betere cardio-workout voor armen en benen krijgen dan die geboden wordt door BoxVR. Regelmatig bijgewerkt met nieuwe workouts door professionele fitnessinstructeurs, zal dit op ritme gebaseerde boksspel je in vorm brengen door veel te slaan. Het is een geweldige manier om wat stoom af te blazen en perfect voor snelle workouts van 15 minuten.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise. Het won onze prijs voor Beste VR Cardio Fitness Game van het Jaar in 2018.

Creed: Rise to Glory

Best VR Fitness Games 2019

Credit aan: Survios

Gebaseerd op de “Rocky”-opvolger, brengt Creed: Rise to Glory al het enthousiasme en drama van de filmreeks naar virtual reality. Als Adonis Creed spelen, moet je in de sportschool werken om fictieve bokslegendes zoals Viktor Drago te verslaan. Het is een van de meest intense ervaringen in VR en biedt een geweldige kern- en armsessie. Dit is absoluut een must-have fitness-titel.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise.

Echo VR

Echo VR

Credit aan: Ready At Dawn

Door Echo Arena en Echo Combat samen te brengen, is Echo VR een must-download voor Oculus-eigenaren. Echo Combat draait allemaal om bewegen door een gewichtloos veld terwijl je tegenstanders neerschiet en samenwerkt met je drie teamgenoten om doelstellingen te bereiken. Ondertussen is Echo Arena een meer op e-sport gerichte competitieve modus waarin spelers melee-vaardigheden gebruiken, glijden en doelpunten scoren. Beide modi zijn erg leuk om te spelen en behoren tot de leukste multiplayer-ervaringen in VR. Oh, en het beste deel? Het is gratis, dus Oculus-eigenaren hebben geen reden om het niet uit te proberen.

Holopoint

Best VR Fitness Games 2019

Credit aan: Holopoint/Alzan Studios

Holopoint is al lang een VR-blijver, maar de opvolger werd gelanceerd met een aantal problemen, waaronder lange laadtijden en vervelende bugs. Gelukkig hebben patches het meer van zijn ware potentieel laten zien. De boogschietsimulator laat spelers golven van ninja’s en samoerai uitschakelen. Spelers moeten regelmatig hurken om stralen te ontwijken, en het is ook een solide schoudertraining.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise.

Hot Squat 1 & 2

Best VR Fitness Games 2019

Credit aan: Bean Boy Games

Zoals je veilig kunt aannemen uit de titel, is Hot Squat een geweldige beenworkout. Dit is een om tevoorschijn te halen op been-dag, want het draait allemaal om jezelf uitdagen om zoveel mogelijk squats te doen. Het leuke gameplay helpt bij het toevoegen van wat broodnodige motivatie om door te blijven gaan. Als je calorieën wilt verbranden, kun je niet beter doen dan dit.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise.

Knockout League

Best VR Fitness Games

Credit aan: Grab Games

Hoewel niet zo intens als Creed, biedt Knockout League nog steeds een solide workout. Het arcade-stijl boksspel is volledig belachelijk als je het opneemt tegen een boksende octopus en andere vijanden. Er zijn ook geweldige mini-games inbegrepen, dus dit blijkt een uitstekende manier te zijn om wat calorieën te verbranden terwijl je een leuke tijd hebt. Het is in wezen Punch-Out! in virtual reality, en dat is een goede zaak. Bovendien is de in-game trainingsbaan perfect om een goede training te krijgen.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met roeien door het VR Institute of Health and Exercise.

Ninja Legends

Best VR Fitness Games

Credit aan: Coinflip Studios

Een van de meest intense VR-fitnessgames is Ninja Legends. Dit spel zal je reactiesnelheid testen, omdat de speler melee-gevechten moet gebruiken om golven van snelle ninja’s uit te schakelen. Er zijn een aantal leuke wapens om te gebruiken, waaronder je katana, klauwen, staf, en je zult zelfs een kettingdart en boog kunnen gebruiken als speciale vaardigheden. Er zijn in totaal vier moeilijkheidsgraden, dus dit kan zo uitdagend zijn als je wilt dat het is.

OhShape

Best VR Fitness Games

Credit aan: Odders Lab

Het concept van OhShape is niets nieuws, maar het is een van de meest plezierige vormovereenkomstige titels in VR. Het ritmespel laat spelers volledige lichaamsvormen matchen terwijl ze ook muren stoten en slaan. Het lijkt erg op het Hole in the Wall-spel dat vorig decennium werd uitgebracht voor Xbox 360 Kinect, maar veel leuker. Zelfs als je niet veel ruimte hebt.

Pistol Whip

Best VR Fitness Games

Credit aan: Cloudhead Games

Nog een leuke first-person shooter, Pistol Whip laat spelers hun beste John Wick-imitatie doen. Spelers banen zich een weg door geweldige actiescènes die lijken op over-the-top actiefilms en moeten een manier vinden om alle vijanden te verslaan. Interessant genoeg, ondanks dat er voor elk niveau muziek is, is er geen vast ritme waarop spelers moeten vechten. Het is een fantastische beenoefening, vooral omdat je eenmaal begint met spelen, wil je niet stoppen. Het is een van de meest verslavende ervaringen in VR, en je zult zeker waar voor je geld krijgen.

PowerBeats

Best VR Fitness Games

Credit aan: Five Mind Creations

Nog een op ritmes gebaseerde VR-titel, PowerBeats VR laat spelers hun vuisten gebruiken om naderende objecten neer te slaan en te hurken om muren te vermijden. Het is een zeer intensieve workout die alle aspecten van je lichaam aanspreekt. Met een level-editor en calorieën bijhouden voor spelers is dit een fitness-titel die precies weet wat zijn publiek wil.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise.

Racket Fury: Table Tennis VR

Best VR Fitness Games

Credit aan: Pixel Edge Games

Zoals je kunt raden aan de naam, draait Racket Fury: Table Tennis VR allemaal om tafeltennis spelen. Als zodanig is het een zeer intensieve test van je reactiesnelheid en armen. Het is een van de meest plezierige VR-titels en er zijn 16 verschillende robot-tegenstanders om tegenover te staan. De natuurkunde is echt wat dit een van de beste VR-fitnessgames maakt, want je ontwikkelt echte tafeltennisvaardigheden die buiten VR overdraagbaar zijn.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met een elliptische trainer door het VR Institute of Health and Exercise.

Racket Nx

Best VR Fitness Games

Credit: One Hamsa

Een van de coolste VR-ervaringen, Racket Nx is een leuke mix van Breakout en squash. Spelers moeten een reeks doelen vernietigen met de bal, maar de speler heeft een trekstraal waarmee ze deze kunnen terughalen. Het is een totale knaller, of je nu solo speelt of tegen een andere persoon in multiplayer strijdt.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met een elliptische trainer door het VR Institute of Health and Exercise.

Song Beater: Quite My Tempo!

Best VR Fitness Games

Credit aan: Playito.com

Hoewel de volledige titel een hele mondvol is, is Song Beater: Quite My Tempo! een zeer plezierig VR-ritmespel. Het laat spelers hun vuisten en verschillende wapens gebruiken om door verschillende nummers te komen. Het heeft ook ondersteuning voor aangepaste nummers en video’s, dus de workout hoeft niet beperkt te blijven tot alleen de inbegrepen nummers.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise.

Soundboxing

Best VR Fitness Games

Credit aan: Maxint LLC

Hoewel er veel boksspelletjes in VR zijn, heeft Soundboxing een ongeëvenaarde selectie van muziek omdat het YouTube-video’s gebruikt. Het is een zeer bevredigend boksspel en de leaderboards zorgen ervoor dat spelers een goede reden hebben om door te blijven spelen. Dit is een geweldig alternatief voor veel van de andere boks-VR-titels, vooral als je wilt jammen op je eigen muziek in plaats van bijgeleverde nummers.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise.

Sparc

Best VR Fitness Games

Credit aan: CCP Games

Een van de beste multiplayer VR-titels, Sparc is essentieel Discs of Tron ontmoet trefbal terwijl spelers met elkaar concurreren door elkaar met een bal te proberen te raken en hun schild te gebruiken om deze af te weren. Het is een fysiek veeleisend spel dat de wil van spelers om te concurreren zal testen naarmate de wedstrijden vorderen. Hoewel het geen grote multiplayerbasis heeft, heeft het een toegewijde fanbase die zeer gastvrij is voor nieuwe spelers. Het is zeker de moeite waard om te bekijken als je van een competitieve uitdaging houdt.

Sports Scramble

Best VR Fitness Games

Credit aan: Armature

Een van de beste exclusieve titels voor Oculus, Sports Scramble is een maffe sportmix waarin spelers deelnemen aan bekende sporten met een twist. Zo zul je bijvoorbeeld tennis spelen met een golfclub en proberen homeruns te slaan met een hockeystick. Het is volkomen belachelijk en een geweldige solosessie of multiplayer-titel. Het is niet de meest intense workout daar, maar het is een van de meest plezierige en herhaalbare.

Sprint Vector

Best VR Fitness Games

Credit aan: Survios

Ondanks dat het over sprinten gaat, is Sprint Vector eigenlijk geen geweldige beenoefening. Je zult echter je armen gebruiken om snel te bewegen, wat behoorlijk wat kern- en balanscoördinatie vereist. Het is ook een zeer herhaalbaar spel dankzij de focus op multiplayer. Dit is een titel waar je keer op keer naar terug zult gaan.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met tennis door het VR Institute of Health and Exercise.

Superhot

Best VR Fitness Games

Credit: SUPERHOT Team

Hoewel het qua intensiteit relatief laag is in vergelijking met veel van de andere games in deze lijst, wordt virtual reality gaming niet veel beter dan Superhot VR. Deze first-person shooter is een sensatie, aangezien spelers kogels ontwijken en vijanden uitschakelen met een twist: ze bewegen alleen als jij beweegt. Het is net zo briljant als de reguliere consoleversie, maar nog meeslepender dankzij je gekozen headset. Het is niet alleen een van de beste fitness-VR-games, maar een van de beste titels in het algemeen.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met wandelen door het VR Institute of Health and Exercise.

Synth Riders

Best VR Fitness Games

Credit aan: Kluge Interactive

Als je op zoek bent naar een game die je flink laat zweten, dan is Synth Riders iets voor jou. Het is een zeer intense workout waarbij spelers doelen blokkeren en slaan terwijl ze ook hun benen verrassend veel bewegen. Meer dan alleen een geweldige algehele oefensessie is deze VR-titel een leuk ritmespel gevuld met synthmuziek.

The Thrill of the Fight

Best VR Fitness Games

Credit aan: Ian Fitz

Ondanks dat het een van de vroegste VR-bokstitels is, blijft The Thrill of the Fight een aanbevolen titel vanwege de realistische simulatie. Spelers leren hoe ze op de juiste manier moeten stoten, een speedbag moeten raken, en het vereist echte techniek om succesvol te zijn in de virtuele boksring. Er zijn tal van overdreven alternatieven, maar niets biedt dezelfde realistische opwinding als deze VR-klassieker van Ian Fitz.

Het heeft een fitnessbeoordeling vergelijkbaar met roeien door het VR Institute of Health and Exercise.

Viro Move

Best VR Fitness Games

Credit aan: Fit Reality

Hoewel het nog niet officieel uit is, was de fantastische demo van Viro Move indrukwekkend genoeg om een plek op onze lijst te verdienen. Met zowel rustige oefeningen als intense uitdagingen laat deze fitness-titel spelers slaan, schieten, stoten en ontwijken tegen een verscheidenheid aan naderende objecten. De variatie onderscheidt het echt van andere trainingsgames en dit zal absoluut zowel je benen als armen testen.

Virtual Fighting Championship

Virtual Fighting Championship

Credit aan: L&L Studio

Hoewel het je niet in een mixed martial artist verandert, is Virtual Fighting Championship nog steeds een van de beste virtual reality-vechtspellen die beschikbaar zijn. Spelers kunnen hun vaardigheden aanscherpen in singleplayer en uiteindelijk anderen online uitdagen. Aangezien je aanvallen ontwijkt en zelf klappen uitdeelt, zul je behoorlijk gaan zweten tijdens het deelnemen aan de VFC.

Deze en games en meer speel je bij Leeflang Virtual Sports tijdens onze trainingen.

Deze en games en meer speel je bij Leeflang Virtual Sports tijdens onze trainingen.

LEES MEER

Geen berichten meer
×

Hi!

Wij helpen je graag verder klik op ons onderstaande logo.

× Hoe kan ik je helpen?