OMDAT HET LEVEN LEUK MAG ZIJN!

Veranderen is moeilijk en doet soms zelfs pijn

Veranderen is moeilijk en doet soms zelfs pijn

veranderen

We leven in een wereld vol veranderingen. Het gevolg hiervan kan zijn dat een baan waarin we ons langere tijd thuis hebben gevoeld, ineens niet meer bij ons past. Soms kiezen we dan zelf voor verandering, soms worden we ertoe gedwongen. Hoe dan ook, veranderen is niet makkelijk.

Het vraagt om durf, aanpassing en loslaten.

En dat kan pijn doen.

Waarom is veranderen zo moeilijk?

Eén van de redenen is dat ons brein houdt van routine en voorspelbaarheid. Verandering brengt onzekerheid en risico met zich mee. Ons brein wil ons beschermen tegen mogelijke gevaren en stuurt ons daarom signalen van angst, weerstand en stress. Deze emoties kunnen ons belemmeren om de verandering te omarmen die toch nodig is en er iets beters van te maken.

Een andere reden is dat veranderen vaak betekent dat we iets moeten opgeven of achterlaten.

Een baan, een gewoonte, een status of een zekerheid. Dit kan een gevoel van verlies, rouw en verdriet oproepen. We moeten afscheid nemen van iets dat vertrouwd en waardevol was voor ons. En dat kan pijn doen.

Hoe kunnen we dan omgaan met verandering?

Een belangrijke stap is om een nodige verandering te accepteren als een feit. Het heeft geen zin om te ontkennen of te klagen over iets dat we niet willen veranderen. In plaats daarvan moeten we proberen om de verandering te zien als een kans. Een kans om te groeien, te leren, te ontdekken en te vernieuwen. Een kans om onszelf uit te dagen, te verrassen en te verbeteren.

Een andere stap is om onszelf te steunen tijdens het veranderingsproces. We kunnen onszelf toestaan om emoties te voelen en te uiten, zonder ons erdoor te laten overspoelen. Ook kunnen we onszelf complimenten geven voor elke kleine stap die we zetten in de goede richting. We kunnen onszelf belonen voor inspanningen en ons omringen met mensen die ons steunen en motiveren.

Niets is zo moeilijk en pijnvol als ergens zijn waar je niet hoort

Veranderen is moeilijk en doet soms zelf pijn. Maar veranderen is ook onvermijdelijk en noodzakelijk. Velen van ons hebben banen waar we ons niet (meer) thuis voelen. Misschien is het een baan die niet bij ons past, een werkrelatie die niet werkt, een omgeving die niet aansluit bij onze waarden of een groep die ons niet accepteert. Hoe het ook zij, ergens zijn waar je niet hoort kan een grote bron van stress, frustratie en ongeluk zijn.

En dat kan pijn doen.

Waarom is het zo moeilijk en pijnvol om ergens te zijn waar je niet hoort?

Eén van de redenen is dat het onze behoefte aan verbondenheid en erkenning ondermijnt.

We hebben allemaal de wens om ergens bij te horen, om gezien en gewaardeerd te worden om

wie we zijn. Als we ons niet verbonden of erkend voelen, kunnen we ons eenzaam, onzeker en minderwaardig voelen.

Een andere reden is dat het onze authenticiteit en integriteit aantast. We hebben allemaal de behoefte om onszelf te zijn, om trouw te blijven aan onze identiteit, waarden en doelen. Als we ons niet onszelf kunnen zijn, kunnen we ons gefrustreerd, ontevreden en ongelukkig voelen.

Hoe kunnen we dan omgaan met het gevoel dat we ergens niet horen?

Een belangrijke stap is om onszelf te kennen en te respecteren. We kunnen onszelf afvragen wat we echt willen, wat we belangrijk vinden, wat ons gelukkig maakt. Ook kunnen we onszelf waarderen om onze unieke kwaliteiten, talenten en passies. We kunnen onszelf uiten op een manier die bij ons past, zonder ons aan te passen aan de verwachtingen van anderen.

Een andere stap is om op zoek te gaan naar plekken, mensen en banen waar we wel horen.

Ergens zijn waar je niet hoort is moeilijk en pijnvol.

Maar ergens zijn waar je wel hoort is mogelijk en heerlijk.

Het is een kwestie van keuze.

Dat is waar DE CARRIÈREPUZZEL je kan helpen

DE CARRIÈREPUZZEL is een praktische methode om je te begeleiden bij het maken van een loopbaankeuze. Je gaat kiezen voor een plek, een omgeving en een baan die bij je past.

Als je geïnteresseerd bent in DE CARRIÈREPUZZEL, kun je meer informatie vinden op de website van LVS Leeflang, de organisatie die deze methode heeft ontwikkeld.

Je kunt je ook aanmelden voor een vrijblijvende en kosteloze preview, waarin je een voorproefje krijgt van de workshop.

Of je kunt direct contact opnemen met de coach via de website.

DE CARRIÈREPUZZEL is een investering in jezelf, je geluk en je toekomst.

Maak de verandering door van “zijn waar je niet hoort” naar “zijn waar je wel hoort”.

Kies voor DE CARRIÈREPUZZEL.

×

Hi!

Wij helpen je graag verder klik op ons onderstaande logo.

× Hoe kan ik je helpen?