OMDAT HET LEVEN LEUK MAG ZIJN!

Het grote belang van passie bij een carrière keuze

Het grote belang van passie bij een carrière keuze

Passie

Dit is een diepgeworteld gevoel van enthousiasme en toewijding voor iets wat men graag doet. Waar passie je motivatie en voldoening geeft, kan het ontbreken ervan leiden tot een leven vol onvervulde ambities en een permanente zoektocht naar geluk in je werk.    

Passie in je werk

Werken zonder passie

Zonder passie kunnen we fysiek last krijgen van stres gerelateerde klachten, zoals hoofdpijn, maagproblemen en een verzwakt immuunsysteem. Tevens kunnen er mentale problemen ontstaan zoals uitputting, gebrek aan motivatie en een gevoel van zinloosheid en doelloosheid.

Werken met passie

Aan de andere kant zijn de voordelen van werken met passie overduidelijk. Fysiek gezien kan passie leiden tot een verbeterde vitaliteit en energieniveau. Het zorgt voor een gevoel van voldoening en plezier, verhoogt de productiviteit en bevordert een gezonde werk-privébalans. Mentale voordelen zijn onder andere een hogere mate van betrokkenheid, creativiteit en zelfvertrouwen. Hierdoor kunnen we ons werk vol enthousiasme en bevrediging doen.

Werk jij met passie?

Om te bepalen of je wel of niet met passie werkt, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Voel ik me energiek en enthousiast over mijn werk?
  • Geeft mijn werk mij voldoening?
  • Word je blij als je praat over je werk?
  • Kan je jezelf voorstellen om dit werk nog jaren te blijven doen?
  • Voel ik me trots op wat ik bereik in mijn carrière?
  • Is mijn werk in lijn met mijn persoonlijke waarden en interesses?
  • Kan ik mijn passie tot uiting brengen in mijn huidige baan?
  • Zie je je werk als meer dan alleen een bron van inkomsten?

Jouw keuze?

Het antwoord op deze vragen geeft je inzicht of je de juiste carrière hebt gekozen. Vraag jezelf af of je bereid bent om te kiezen tussen inkomen en zekerheid of beloning en werkplezier. Het is nooit te laat om je passie te volgen en een carrière te kiezen waar jij optimaal tot je recht komt.

×

Hi!

Wij helpen je graag verder klik op ons onderstaande logo.

× Hoe kan ik je helpen?