OMDAT HET LEVEN LEUK MAG ZIJN!

DE SALESPUZZEL® Workshops: Jouw Sleutel tot Ondernemerssucces!

DE SALESPUZZEL® Workshops: Jouw Sleutel tot Ondernemerssucces!

workshop Salespuzzel

Ben je een ondernemer of wil je dat worden?

Dan heb ik een geweldige tip voor je: volg de workshops van DE SALESPUZZEL®!

Ik heb ze zelf gevolgd en ik kan je vertellen dat ze me enorm hebben geholpen bij het opzetten en uitvoeren van mijn eigen bedrijf. In deze blog zal ik je meer vertellen over de workshops en wat ik ervan heb geleerd.

Workshops

DE SALESPUZZEL® bestaat uit 12 workshops, die elk een belangrijk aspect van het ondernemerschap behandelen. Elke workshop wordt gegeven door een ervaren coach.

Je krijgt veel praktische oefeningen en tips om meteen toe te passen op je eigen situatie.

Dit zijn de workshops die ik heb gevolgd:

1: Financiën

In deze workshop leerde ik hoe ik een financieel overzicht kon maken van mijn bedrijf. Ik kreeg inzicht in mijn kosten, uitgaven, omzet en winstgevendheid. Ik leerde ook hoe ik een begroting en een prognose kon maken voor de toekomst.

2: Zelfinzicht

In deze workshop leerde ik meer over mezelf als ondernemer. Ik deed een persoonlijkheidstest om mijn gedragsstijl en communicatiestijl te ontdekken. Ik kreeg ook feedback over mijn sterke en zwakke competenties, en hoe die mijn succes beïnvloeden.

Ik leerde ook hoe ik mijn verkoopbelemmeringen kon overwinnen.

3: Agendabeheer

In deze workshop leerde ik hoe ik mijn tijd beter kon indelen. Ik maakte een analyse van mijn tijdsbesteding en bepaalde wat mijn primaire taken en meest waardevolle activiteiten waren. Ik leerde ook hoe ik prioriteiten kon stellen en taken kon delegeren of elimineren. Ik kreeg tips om mijn agenda efficiënt in te richten.

4: Kernwaarden, missie, visie

In deze workshop leerde ik wat de drijfveren waren van mijn bedrijf en mezelf. Ik bepaalde mijn kernwaarden, missie en visie, en schreef ze op. Ik kreeg ook feedback over de overeenkomsten en verschillen tussen mijn persoonlijke en zakelijke drijfveren.

5: Strategie

In deze workshop leerde ik hoe ik een passende strategie kon kiezen voor mijn bedrijf. Ik kreeg uitleg over de drie mogelijke strategieën: klant loyaliteit, operationele perfectie en product marktleider. Ik koos de strategie die het beste bij mij en mijn bedrijf paste, en onderbouwde die met argumenten.

6: Dashboard

In deze workshop leerde ik hoe ik een dashboard kon inrichten voor mijn bedrijf. Ik bepaalde wat de essentiële activiteiten waren voor mijn strategie, en stelde SMART doelstellingen op.

Ik kreeg ook uitleg over hoe ik de voortgang van mijn doelstellingen kon meten met behulp van KPI’s.

7: Doelgroep

In deze workshop leerde ik hoe ik de juiste doelgroep kon bepalen voor mijn bedrijf. Ik kreeg tips over welke informatie en kengetallen ik nodig had om mijn doelgroep te beschrijven.

Ik kreeg ook uitleg over hoe ik mijn concurrentiepositie kon bepalen ten opzichte van andere aanbieders.

8: Tactiek

In deze workshop leerde ik hoe ik de beste tactieken kon kiezen om mijn doelgroep te benaderen. Ik kreeg uitleg over de verschillende tactieken die er waren, zoals online marketing, netwerken, referrals, cold calling, etc. Ik koos de tactieken die bij mij en mijn bedrijf pasten, en maakte een actieplan.

9: Verkoopgesprek

In deze workshop leerde ik hoe ik een effectief verkoopgesprek kon voeren met een potentiële klant. Ik kreeg handvatten om me voor te bereiden op een gesprek, zoals het doen van research, het maken van een gespreksagenda, het bedenken van een elevator pitch, etc. Ik leerde ook welke type vragen ik kon stellen om situaties in te schatten, meningen en behoeftes te achterhalen, en de interesse te wekken. Ik werd me ook bewust van de invloed die lichaamstaal kon hebben op een gesprek, en hoe ik die positief kon gebruiken.

10: Klant

In deze workshop leerde ik hoe ik de koopmotieven van een klant kon achterhalen. Ik kreeg uitleg over de verschillende koopmotieven die er waren, zoals rationeel, emotioneel, sociaal, etc. Ik leerde ook hoe ik koopsignalen kon herkennen, en hoe ik daar op door kon vragen om de klant te overtuigen.

11: Verkoop voltooien

In deze workshop leerde ik hoe ik de verkoop kon voltooien met een klant. Ik kreeg handvatten om de juiste behoefte van de klant te bepalen, en om eventuele bezwaren om te buigen. Ik leerde ook hoe ik het afsluitmoment kon bepalen, en hoe ik de verkoop kon afronden met een duidelijke afspraak.

12: Relatiebeheer

In deze workshop leerde ik hoe ik een goede relatie met mijn klanten kon onderhouden. Ik kreeg tips over welke informatie ik nodig had om het relatiebeheer goed uit te kunnen voeren, zoals contactgegevens, aankoopgeschiedenis, feedback, etc. Ik leerde ook hoe ik mijn meest waardevolle klanten kon identificeren, en wat zij van mij zouden waarderen. Ik kreeg handvatten om feedback te vragen, klachten op te lossen, en meerwaarde te bieden.

De praktische toepassing

De praktische toepassing van de workshops was dat ik een concreet plan maakte voor mijn eigen bedrijf, waarin ik alle workshoppen die ik had geleerd toepaste. Ik presenteerde mijn plan aan mijn coach, en kreeg feedback en tips om mijn plan te verbeteren. Zo kon ik met meer vertrouwen en kennis aan de slag met mijn eigen bedrijf.

Ik kan je echt aanraden om de workshops van DE SALESPUZZEL® te volgen als je een ondernemer bent of wilt worden. Je leert veel over jezelf, je bedrijf en je klanten. Je krijgt ook veel praktische tips en oefeningen om je ondernemersvaardigheden te verbeteren.

De workshops zijn leuk, leerzaam en inspirerend.

Ik hoop dat je net zo veel plezier en nut hebt van de workshops als ik!