OMDAT HET LEVEN LEUK MAG ZIJN!

De CarrièrePuzzel: Ontdek Waarom Zelfkennis Essentieel is Voor een Succesvolle Carrièrekeuze

De CarrièrePuzzel: Ontdek Waarom Zelfkennis Essentieel is Voor een Succesvolle Carrièrekeuze

De CarrièrePuzzel

Waarom je jezelf moet kennen voordat je een baan kiest

Ik ben bijna klaar met mijn studie en ik sta voor een belangrijke keuze: wat ga ik hierna doen? Er zijn veel opties, maar ik weet niet goed welke baan bij mij past. Ik heb me eigenlijk nooit echt verdiept in mijzelf. Waar sta ik nu na mijn studie? Wie ben ik en wat wil ik eigenlijk?

Ik heb altijd gedacht dat ik wel zou zien wat er op mijn pad komt. Mijn vrienden deden dat immers ook zo, maar daar is het ook vaak mis gegaan met alle teleurstellingen van dien.

Dat moet toch anders kunnen. Ik wil dit risico in ieder geval niet lopen.

Waarom je niet zomaar iets moet doen wat op je pad komt

Zoals gezegd heeft één van mijn vrienden dat wel gedaan. Hij heeft na zijn studie een baan aangenomen die hem werd aangeboden door een kennis, maar had zich niet echt verdiept in de functie, het bedrijf of de sector. Hij dacht dat het wel leuk zou zijn om iets nieuws te proberen. Maar al snel kwam hij erachter dat hij een grote fout had gemaakt. Hij had geen idee hoe hij zijn draai moest vinden. Bijna altijd vond hij dat het aan de anderen lag.

Hij werd al snel ongelukkig in zijn werk en voelde zich niet op zijn plek, hij kon zijn talenten niet benutten, hij had geen uitdaging of groeimogelijkheden, hij werd niet gewaardeerd of gerespecteerd, hij kon zichzelf niet zijn en hij zag zichzelf dit werk niet nog heel lang doen.

Hij ging eigenlijk totaal voorbij aan zichzelf enraakte gefrustreerd en gestrest.

Doelloos of doelgericht?

Nu overweegt hij om een nieuwe studie te gaan doen. Hij denkt dat dit de oplossing is voor zijn probleem. Maar ik denk dat dit niet de oplossing is. Want de vorige studie heeft hij niet voor niets gekozen. Hij had daar wel interesse en passie voor. En heeft daar wel kennis en vaardigheden opgedaan die hij echt wel kan gebruiken in zijn werk. Hij hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen. Hij moet alleen weten wat hij nodig heeft om de juiste baan te vinden.

De CarrièrePuzzel

Dat is waar de carrièrepuzzel om draait. Het is een methode om jezelf beter te leren kennen en om een baan te vinden die bij je past. Het helpt je om je zelfinzicht te vergroten, je kernwaarden te ontdekken, je competenties te bepalen, een beroepskeuze te maken, je werkcultuur te kiezen en je plan van aanpak te maken. Je krijgt hier alle informatie om vol vertrouwen een sollicitatiegesprek te gaan voeren.

×

Hi!

Wij helpen je graag verder klik op ons onderstaande logo.

× Hoe kan ik je helpen?