Leeflang Vitaal en Succesvol gaat samenwerken met de marktleider op het gebied van VR coaching. Deze samenwerking zal zich gaan kenmerken door de nieuwste techniek op gebied van VR, XR en AR toe te passen in onze bedrijfsvoering.

Binnenkort zal Leeflang Vitaal en Succesvol meerdere diensten aan gaan bieden op het gebied van deze technieken. Bijvoorbeeld VR coaching en training. Samen in een virtuele wereld. Je kan zijn waar jij wilt. Zo kan je mensen coachen en begeleiden waar zij willen. Oefenen met presenteren kan je hier ook gemakkelijk met een virtueel publiek.

VR Business coaching

Presentatievaardigheden zijn essentieel voor effectief presteren in verschillende werkomgevingen. In Europa worden deze vaardigheden erkend en deze zijn onderdeel van het curriculum voor studies aan Europese universiteiten en hogescholen. Ook in het voortgezet onderwijs zijn presentatievaardigheden opgenomen in de kerndoelen en examenprogramma’s. Deze vaardigheden hebben leerlingen nodig in het bedrijfsleven. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de presentatievaardigheden van leerlingen en studenten onder de maat zijn.  Hoe zou dit komen? Stoppen opleidingen te weinig tijd in het oefenen van presenteren? Een technologische oplossing waarmee leerlingen en studenten hun vaardigheden in het presenteren kunnen oefenen is voor een VR publiek. Bij VR draait het om een interactieve digitale leeromgeving die een levensechte situatie kunnen nabootsen. Hierdoor biedt VR een tijd- en plaats onafhankelijke manier om te oefenen. Virtual Reality is al succesvol gebleken als onderdeel van een therapie voor sociale angst om presentatievaardigheden te vergroten. Voorbeelden waarmee presentatietraining in VR mee kan helpen zijn om oogcontact te verbeteren of onnodige pauzes verminderen. Het enige wat je nodig hebt om te presenteren in VR is een telefoon en een inschuifbril. Er zijn verschillende VR-applicaties waarmee je presentatievaardigheden kan trainen. Samen met CaptainVR gaan wij op zoek naar de beste trainingen in VR.

VR Fitness

Naast business coaching op het gebied van VR gaan wij ons ook richtten op VR fitness. Speciaal voor mensen die een hekel hebben aan sporten en niet graag in de sportschool staan. Door middel van VR fitness beleven zij sporten op een leuke manier. Door middel van VR wordt sporten leuk doordat je ergens bent waar jij je comfortabel voelt. Je kan sporten waar jij wilt. Ook kan je er een spelvorm aan maken waardoor je voor je gevoel niet meer aan het sporten bent, maar een spel aan het spelen. Niet alleen in VR zijn er mogelijkheden om te sporten, maar ook in AR. Augmented Reality maakt het mogelijk om op afstand instructies te geven. Sporters kunnen zo stapsgewijs en visueel door hun training geleid worden. Dit neemt werkdruk af van Personal Trainers. Bij AR ben je in de normale wereld, maar zie je door middel van een bril andere objecten en beelden.

Houd de socials en website in de gaten voor onze ontwikkeling met VR, XR en AR. Neem ook een kijkje op de website van CaptainVR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *